Uw browser is verouderd.

Value added information

English

Wij werken gestructureerd bij het controleren van auto’s op schade. In een geautomatiseerd systeem worden alle bevindingen opgeslagen en verwerkt tot rapporten en statistieken. Doordat DEKRA beschikt over een groot aantal waarnemingen, kunnen opdrachtgevers profiteren van de analyse die wij maken op basis van dit statistische materiaal.

Preventie
Transporteurs en andere partijen die betrokken zijn in het logistieke proces balanceren tussen efficiency en het voorkomen van schade. De efficiency legt de nadruk op de beperkte ruimte en capaciteit die beschikbaar is voor transport en opslag van auto’s. Hoe dichter de auto’s op elkaar staan, hoe meer auto’s vervoerd en opgeslagen kunnen worden. Dit is het geval aan boord van de transportschepen, maar ook op opslagterreinen waar de auto’s wachten op verder transport.

Met bijna wetenschappelijke zekerheid kan worden voorspeld hoeveel schade optreedt bij het hanteren van de verschillende marges aan ruimte om de geparkeerde auto heen. Dit is een kwestie van alert waarnemen van schades en het vastleggen van de omstandigheden waarbinnen deze schades ontstaan.

Twintig centimeter
Op grote parkeerterreinen worden auto’s opgeslagen, wachtend op de bestelling van een dealer die precies dat model in die uitvoering heeft verkocht. Staan de auto’s in de lengterichting te dicht op elkaar, dan is de kans op bumperschade groot en in dat geval hebben dus meteen twee auto’s schade. Twintig centimeter is te dicht op elkaar, is onze ervaring. Hetzelfde geldt ook voor de ruimte bij het linker portier op schepen. Bij te krappe ruimte is er een verhoogde kans op schade. DEKRA adviseert meteen hoe u schade kunt voorkomen of beperken.

Transportverzekeraars
Een verzekeraar kan zijn werk alleen goed doen door de wet op de grote getallen goed toe te passen. Hun premie is gebaseerd op waarnemingen in het verleden en op een juiste inschatting van de toekomst. Door de statistische gegevens die wij ter beschikking hebben te koppelen aan preventieadviezen, kunnen verzekeraars scherpere premies offreren. Een stipte naleving van preventietips beïnvloedt de schadecijfers in gunstige zin. De managementinformatie die wij aan u ter beschikking kunnen stellen, vormt zo een belangrijke meerwaarde die onderscheidend is in de expertisebranche.

Pagina delen