Business Unit Techniek

Business Unit Techniek

DEKRA Automotive is een onafhankelijke keuringsinstantie met gespecialiseerde keurmeesters. Wij zijn in staat om keuringen te verrichten in ons eigen volledig geoutilleerde keuringsstation in Uden, maar ook op locatie. Zowel zakelijke als particuliere klanten zijn wij graag van dienst.

Wilt u uw auto APK laten keuren? Dan kunt u bij DEKRA in Uden terecht.
Als u een speciaal voertuig, zoals een ambulance, wilt laten keuren, dan kunnen wij in samenspraak met u een protocol ontwikkelen. U kunt zelf aangeven welke onderdelen u wilt laten keuren met als resultaat een rapportage die geheel aan uw wensen voldoet.
Wij nemen voor enkele importeurs de garantieafhandeling over. Uiteraard behandelen wij alle garantie aanvragen volgens uw richtlijnen.
Onze keurmeesters controleren tijdens een garantie audit graag de garantieaanvragen bij de dealer.
De Occasionkeuring voor personenauto's en vrachtauto's is uitgebreid met kampeerauto's. U kunt het voertuig op meer dan 400 punten laten controleren, zoals op gasdichtheid van leidingen, de aanwezigheid van vocht in het kampeerautogedeelte en het interieur.
Onderzoek heeft uitgewezen dat consumenten door gebrek aan transparantie nauwelijks verschil kunnen zien tussen gebruikte voertuigen. Om inzicht te verschaffen in het verschil in kwaliteit, hebben wij een Kwaliteitsmerk ontwikkeld.
Als u wilt weten hoe uw leverancier werkt, dan kunnen wij een mystery man onderzoek voor u doen.
Als u van plan bent een tweedehands auto te kopen en u wilt weten wat de technische staat van de auto is, of de auto in het verleden schade heeft gehad en of er reparaties aan de auto moeten worden verricht dan kunt u ons een DEKRA Occasionkeuring laten doen.
Wij kunnen voor u een olie analyse uitvoeren. Ons keuringsstation is voorzien van alle benodigde apparatuur. Wij kunnen ook andere analyses en onderzoek voor u doen, zonder dat wij externe partijen inschakelen. Dit is dus sneller en voordeliger!
Schadelastbeheersing is een onderdeel voor kostenbeheersing van uw wagenpark. De beperking van reparatie- en onderhoudskosten aan uw wagenpark is even zo belangrijk.
Technische onderzoeken naar de aard, omvang en oorzaak van technische schaden aan voertuigen, worden door ons veelvuldig uitgevoerd. In opdracht van verzekeraars bij claims op garagepolissen (sleutelfouten) of voor leasemaatschappijen en fleetowners.
Wij verzorgen technische trainingen voor importeurs, verzekeringsmaatschappijen e.d..
Uw klanten met een caravan, vouwwagen of aanhanger kunnen een ontheffing verkrijgen om op de Duitse Autobahn in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur, 100 kilometer per uur te mogen rijden.