Uw browser is verouderd.

Pre Delivery Inspection

Pre delivery inspection

English

Fabrikanten moeten voor de levering van hun auto’s lange afstanden overbruggen om de uiteindelijke koper van hun product te bereiken. Grote schepen vervoeren de auto’s over de wereldzeeën, kleinere schepen (short sea), treinen en trailers doen de rest, vaak weer via grote distributiecentra per land of regio.

In de distributieketen zijn er diverse overdrachtsmomenten waarop een volgende partij verantwoordelijk wordt voor het vervoer en de aflevering van de auto’s. De beschikbare ruimte op de verschillende transportmiddelen is beperkt en dat maakt het manoeuvreren lastig en risicovol.

Alle reden dus om bij elke schakel in het logistieke proces te controleren of de auto’s schadevrij worden overgedragen aan een volgende verantwoordelijke partij. Alleen als bij alle overdrachtsmomenten een check plaatsvindt, is vast te stellen wie verantwoordelijk is voor een schade. Een belangrijk knooppunt in het logistieke proces zijn de overslagplaatsen waar nieuwe auto’s wachten op uitlevering.

Overslag
Op deze grote verzamelterreinen worden auto’s vaak nog nagezien en worden kleine reparaties ter plekke uitgevoerd. Voor landen waarin actiemodellen de verkoop moeten stimuleren, worden nieuwe auto’s voorzien van actiepakketten. Ook worden de handleidingen aan de auto’s toegevoegd en afhankelijk van het land van aflevering veiligheidsvestjes, brandblussers en andere accessoires. Deze Pre Delivery Inspection omvat echter meer. De lak wordt nauwkeurig gecontroleerd op haarkrasjes. Uitwerpselen van vogels kunnen de lak aantasten en ook de nagels van een zeemeeuw kunnen hun sporen op een auto achterlaten. Onze experts kennen alle gevaren en zijn erin getraind alle oneffenheden te ontdekken.

Voordelen
De deskundigheid en objectiviteit van onze experts staan borg voor een correcte dienstverlening. Door onze onafhankelijkheid accepteren betrokken partijen in hoge mate de resultaten en rapportages. Dit maakt de inschakeling van DEKRA door fabrikanten, importeurs, transporteurs en verzekeringsmaatschappijen zo aantrekkelijk.

Klanten zijn hierdoor verzekerd van een correcte levering van nieuwe auto’s en kunnen in voorkomend geval vertrouwen op een snelle schadeafwikkeling.

Pagina delen