Uw browser is verouderd.

Occasionkeuring voor kampeerauto's

Kampeerauto

Klik hier om direct een Occasionkeuring aan te vragen.

De DEKRA Occasionkeuring is ook mogelijk voor kampeerauto's. Indien de kampeerauto ouder is dan 25 jaar of het rijklaar/ledig gewicht is hoger dan 3.500 kg. neemt u dan eerst telefonisch contact met ons op.

U kunt de kampeerauto, bij een totale controle, op maar liefst meer dan 400 punten laten controleren. Natuurlijk wordt op de technische staat gecontroleerd maar ook andere belangrijke zaken zoals gasdichtheid van leidingen en de aanwezigheid van vocht in het kampeerautogedeelte. Ook wordt de functionaliteit van het interieur getest. Alle door ons uitgevoerde kampeerautokeuringen worden vastgelegd in een keuringsprotocol. Onze keurmeester controleert het voertuig met testapparatuur. U ontvangt zijn bevindingen in een overzichtelijk rapport.

Voor deze zeer uitgebreide keuring berekenen wij het bedrag van € 545,= inclusief BTW. De kampeerautokeuring kan op onze keuringslocatie in Uden of op verzoek bij uw eigen dealer (*1) worden uitgevoerd.
Als u geen behoefte heeft aan een volledige keuring, dan bestaat ook de mogelijkheid bepaalde delen te laten keuren. We onderscheiden daarin de volgende keuringen:

Techniek - motor, versnellingsbak en wielophanging (hierbij wordt het gehele voertuig, met uitzondering van de camperopbouw en het gehele interieur, uitvoerig gekeurd).

Carrosserie - binnen- en buitenzijde; controle op schade/schadeherstel (controle van de gehele voertuig carrosserie aan binnen- en buitenzijde en tevens controle op aanwezige en herstelde schade) (*2)

Systeem - alle overige zaken; gas- en vochtmeting (controle van de aanwezige voertuig management systemen, elektra, gasleidingen en appendages, meting op gaslekkages, vochtmeting en indien mogelijk water- en afvalwatertanks. Verder vindt er een beperkte proefrit plaats met controle op werking en bijgeluiden van motor, aandrijving en remmen) (*3)

De tarieven voor deze afzonderlijke kampeerauto keuringen zijn:
Techniek € 324,= inclusief BTW
Carrosserie € 199,= inclusief BTW
Systeem € 199,= inclusief BTW


Heeft u specifieke wensen of vragen? Neem gerust contact met ons op!

(*1) Mits deze beschikt over een geschikte hefbrug;
(*2) Voor zover zichtbaar zonder demontage van onderdelen;
(*3) Voor een correcte uitvoering van de controle dienen gasflessen en aansluitkabel elektra bij het voertuig aanwezig te zijn.

Wanneer u besluit een Occasionkeuring door ons te laten uitvoeren, klikt u dan hier voor het aanvragen van een Occasionkeuring. U kunt meteen betalen via Ideal of met creditcard.

Contact

DEKRA Automotive

Business Unit Techniek

Wognumsebuurt 1

1817 BH Alkmaar

+31 72 57 57 777
Pagina delen