Uw browser is verouderd.

Implementatie van risicomanagementsystemen

De implementatie van risicomanagementsystemen is het logisch vervolg op de risico-analyse. In deze fase wordt in de organisatie een systeem ge├»mplementeerd dat ervoor zorgt dat de organisatie effici├źnt kan omgaan met bestaande risico's. Bovendien wordt het voor de organisatie mogelijk ook in de toekomst risicovolle situaties te herkennen en daarop adequaat te reageren.

De tijd die nodig is om een risicomanagementsysteem te implementeren is niet alleen afhankelijk van de grootte van de organisatie, maar vooral ook van de resultaten van de risico-analyse. Daarom kan de benodigde tijd van implementeren pas na afronding van de risico-analyse worden vastgesteld.

Implementation of risk management systems

Implementation of risk management systems is the logical next step. In this phase, a system is introduced to an organisation that allows it to handle existing risks efficiently. Moreover, a risk management system allows an organisation to identify and respond adequately to future risks.

The time required to implement a risk management system is not only dependant on the size of the organisation involved, it is particularly dependant on the results of the risk analysis. For this reason, risk management implementation deadlines can only be set after the completion of a risk analysis.

Pagina delen